Nu am pretentia ca sunt bucatar, dar in bucatarie ma simt ca pestele pe uscat...

duminică, 11 septembrie 2011

Doradă in crustă de sare

Ingrediente:

3,000 kg dorada(5 buc),500 g cartofi ,500 g morcov, 500 g mazăre verde, 500 g fasole verde, 5 kg sare, 5 oua, 300 g lămâie, 300 g portocala, 250 ml ulei de măsline, 200 g unt, 50 g piper, 50 g cimbru verde, 150 ml apa plata

Mod de preparare

  • 1. Peștii se spala se curata de solzi și se eviscerează
  • 2. Se rad portocalele și lămâile, se bat ouăle, se curata legumele, se taie morcovi și cartofi cubulețe, se pune apa la fiert cu putina sare.
  • 3. Peste ouăle bătute vom pune apa, 1/2 din coaja de lămâie și portocala și câteva frunze de cimbru, apoi vom adaugă sare puțin câte puțin pana compoziția va semăna cu un nisip umed.
  • 4. Ungem pestele cu ulei de măsline aromatizat cu cimbru atât pe interior cât și pe exterior, apoi vom pune într-o tava un strat de sare de 1,5-2 cm grosime apoi vom așeza peștii la distanta de 4-5 cm unul de altul, peste pești vom pune sare în asa fel încât sa "îmbrăcam" fiecare peste într-un strat de sare, apoi vom introduce tava la cuptor pentru 30 de minute.
  • 5. Vom pune legumele pe rand la fiert în apa clocotita de pe foc mai întâi morcovul , apoi fasolea verde, apoi cartoful și mazărea.
  • 6. După ce scoatem peștii de la cuptor îi lăsam 5-10 minute apoi spargem crusta și îndepărtam pielea și porționam pestele, legumele se scurg după și se sotează în ulei de măsline și unt.
  • 7. Produsul final va conține 150 g peste și 200 g legume. 
  • 8. Va doresc pofta buna !(o porție are 270 de calorii)

Niciun comentariu: