Emmentaler cu nectarine la gratar
Ingrediente(10 portii):
1,5kg emmentaler,1,2kg nectarine,1gr menta verde,2gr sare, 1gr piper alb.
Mod depreparare:
Nectarinele se spala,se decojesc si taie in jumatati dupa care se indeparteaza samburii,emmentalerul se feliaza de 1cm grosime si daca este posibil bucati de cate 150gr.
Se incinge tigaia se pun nectarinele apoi emmentalerul, peste nectarine se presara sarea,piperul si menta verde
Mic dejun rustic
Ingrediente(10 portii):
1,5kg cas proaspat sau telemea nesarata,1,2kg rosii,1kg de paine feliata,10gr usturoi,1gr cimbru uscat,5gr sare(doar daca folositi cas proaspat), 2gr piper alb.
Mod depreparare:
rosiile se spala si taie rondele dupa care se pun pe gratar,branza se feliaza de 0,5cm grosime si daca este posibil bucati de cate 50gr acestea se vor pune si ele pe gratar.
feliile de paine se vor praji apoi vom freca fiecare felie cu usturoi peste feliile de paine vom asaza cate o felie de branza iar peste branza vom aseza rondelele de rosii se presara sarea,piperul si cimbrul.