Nu am pretentia ca sunt bucatar, dar in bucatarie ma simt ca pestele pe uscat...

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Pui glazurat cu miere si suc de portocale

Pui glazurat cu miere si suc de portocale


Ingrediente (pentru 10 portii) : 5 pui a 1,2 kg fiecare, 300 ml suc proaspat de portocale, 150 ml miere, 150 ml ulei de masline aromatizat (cu rozmarin), 250 gr portocale, 25 gr unt, 25 gr sare, 15 gr piper, 10 gr rozmarin uscat.
Mod de preparare: se amesteca sucul de portocale, mierea, uleiul, sare, piperul si rosmarinul , puii se spala si se marineaza in 1/2 din amestecul facut mai devreme, se pun in pungi si se introduc in frigider pentru cel putin 6 ore.
Se unge o tava sau mai multe cu unt apoi se asaza feli (rondele) de portocala pe feliile de portocala se asaza puii si se introduc la cuptor la foc mic.Cu jumatatea de marinada ramasa se vor unge puii cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Dupa ce puii se vor rumenii se vor intoarce pentru a se rumenii uniform peste tot.

Un comentariu:

Evelina spunea...

Voi incerca si eu un astfel de pui glazurat cu portocale...
Cred ca este foooarte bun!