Ingrediente: 1,5 kg piept de pui dezosat, 75 g unt, 75 ml ulei de măsline, 300 g ceapa albă, 300 g ardei gras verde, 250 g faină albă, 1 litru lapte, 25 g miere de albine, 100 g usturoi, 30 g pătrunjel verde, 20 g sare, 10 g piper alb măcinat, ... pentru mămăligă: 600 g mălai grișat, 30 g sare, 1,6 litri apă.(cantitățile sunt pentru 10 porți)
Mod de preparare: Pieptul de pui se spală, se fasonează și se porționează, ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt, ardeiul se spală și se taie mărunt, usturoiul se curată, se spală și se pisează.
Se sotează ceapa și ardeiul în unt amestecat cu uleiul, apoi se adaugă pieptul de pui, sarea și piperul, când acesta își schimba culoarea(se albește) se adaugă 75% din lapte îndulcit cu mierea de albine și se lasă la fiert 25-30 de minute. Laptele rămas se amesteca cu faina și se toarnă peste mâncarea de pe foc, se mai lasă sa fiarbă până se îngroașă apoi se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt ia de pe foc. Din mălai se face o mămăligă care se porționează în 10 bucăți egale(150 g/buc).
Fiecare porție va conține 250 g de ciulama / 150 g mămăliguță( 475 / 200 calorii / porție)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu