3,000 kg dorada(5 buc), 2,400 kg cartofi, 2, 000 kg de roșii proaspete tăiate cuburi, 500 g ardei gras roșu tăiat cubulețe , 300 g ceapă albă tăiată cubulețe, 100 g usturoi pisat, 2,340 kg cartofi, 50 g sare, 20 g piper, 30 g frunze de cimbru proaspăt, 100 g unt, 200 g ulei de măsline, 30 de feliuțe de lămâie pentru decor.
Mod de preparare:
- 1. Peștii se spală se curată de solzi, se eviscerează, se presară cu sare atât pe interior cât și pe exterior și se pune la frigider pentru 2 ore, cartofii se spală, se curăță și se taie cuburi, cimbrul se toacă mărunt și se amestecă cu ardeiul, roșiile, ceapa, usturoiul și uleiul de măsline.
- 2. După 2 ore se scoate peștele de la frigider se umple cu amestecul de legume. Legumele rămase se împart în jumătate, prima jumătate se presară într-o tavă de cuptor apoi se așează peștii și peste se presară a doua jumătate de amestec de legume, vom introduce tava în cuptorul încins la 180 de gr. C.
- 3. Cartofii se pun la fiert. Când peștele s-a făcut se porționează. După ce au fiert cartofii se scurg de apă apoi se așează pe o farfurie și se pune unt deasupra.
- 4. O porție va conține 150 g pește și 200 g cartofi
- 5. Vă doresc poftă bună !
- O porție are 420 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu