Nu am pretentia ca sunt bucatar, dar in bucatarie ma simt ca pestele pe uscat...

duminică, 27 noiembrie 2011

Brioşe de ciocolată cu mentă şi portocale

Brioșe de ciocolată cu mentă și portocale

Ingrediente:
Pentru brioșe:
 2 ouă; 50 g făină; 10 g cacao; 60 g zahăr; 60 ml ulei, 2 g sare.
Pentru sirop:
100 ml suc de portocale; 3 g mentă verde: 20 g zahăr.
Pentru cremă:
400 g "Creme Ole"(Dr.Oetker) cu gust de ciocolată; 400 ml lapte.
Pentru decor:
20 feli de portocală; 30 g zahăr; 50 ml sirop de portocale; topping de ciocolată, 10 g mentă verde uscată.






Mod de preparare:

         Se separă gălbenușul de albuș, se bat albușurile spumă cu sare, gălbenușurile se freacă cu ulei apoi se adaugă zahărul și se freacă până se albește, peste gălbenușuri se adaugă albușurile spumă, apoi făina și cacaua și se amestecă până se omogenizează. Compoziția se toarnă în forme și se pune la copt.
        Se fierbe sucul de portocale cu menta și zahărul pentru a obține siropul.
       Pentru cremă se respectă instrucțiunile de pe plic.
       Se prepară un sirop din zahăr și sucul de portocale, apoi se trec feliile de portocală prin acest sirop.
      După ce se răcesc brioșele se însiropează, se umplu cu cremă și apoi se montează produsul finit.


     * O altă variantă de prezentare mai "colorată" ar putea fi cu topping de trei feluri și feli de portocale trase în aspic.



     * Sau mult mai simplu:

Vă doresc poftă bună !

Niciun comentariu: