Nu am pretentia ca sunt bucatar, dar in bucatarie ma simt ca pestele pe uscat...

vineri, 2 septembrie 2011

Muschiuleţ de porc cu bruschete si struguri

Ingrediente: 1250 g mușchiuleț de porc, 500 g bagheta franțuzească, 75 ml ulei de măsline aromatizat cu busuioc și usturoi, 150 parmezan ras, 350 g boabe de struguri, 30 g sare de mare, 15 g piper, 250 ml vin roze
Ingredientele sunt pentru 10 porții, o porție va conține 100 g mușchiuleț, 50 g bruschete și 35 g boabe de struguri.

Mod de preparare

  • 1. mușchiulețul de porc se sărează și se piperează apoi se învelește într-o folie de prospețime și se bate ușor, apoi se desface din folie și se introduce într-o pungă peste care se adaugă marinada obținută din 40 ml uleiul aromatizat și 250ml vin roze, apoi se introduce în frigider pentru 2-3 ore
  • 2. bagheta se va tăia longitudinal în sferturi după care vom tăia fiecare sfert în 4 sau chiar 5 bucăți.
  • 3. vom scoate mușchiulețul din marinada și îl vom șterge cu un prosop de hârtie pentru a nu se lipi de grătar, apoi îl vom pune pe grătarul încins pe care l-am uns înainte
  • 4. vom prăji bucățile de bagheta pe toate parțile o plita începând cu partea cu coajă, după ce sa prăjit pe toate părțile vom unge fiecare bucată cu uleiul de măsline rămas apoi le vom așeza pe o farfurie peste care vom presăra parmezan.
  • 5. vom felia mușchiulețul și îl vil așeza pe farfurie alături de de bruschete și la sfârșit vom adăuga jumătăți de boabe de struguri 
  • 6. O porție are 400 de calorii.
  • 7. Vă doresc poftă bună !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Arata foarte bine ...si cred ca este foarte bun.