Nu am pretentia ca sunt bucatar, dar in bucatarie ma simt ca pestele pe uscat...

vineri, 2 septembrie 2011

Muşchiuleţ de porc cu diferite piureuri de legume şi ardei copt


Ingrediente: 1,875 kg mușchiuleț de porc, 630 g spanac, 545 g morcov, 492 g țelină, 200 g cartofi, 150g unt, 500 ml lapte, 30 g făină albă, 500 ml bere brună, 50 g miere, 100 ml ulei de măsline aromatizat cu oregano și usturoi, 75 g sare, 30 g piper, 1,200 kg (10 buc) ardei capia rosu, 30 ml oțet balsami.
Ingredientele sunt pentru 10 porții.
  • 1. Mușchiulețul de porc se sărează și se piperează apoi se învelește în folie de prospețime și se rulează ușor pe un cârpător apăsându-l ușor pentru al frăgezi, separat se va face o marinadă din bere, miere și uleiul de măsline, sare și piper. După ce am "masat" mușchiulețul îl vom desface din folie și îl vom introduce într-o pungă peste care adăugăm marinada, vom masa iar mușchiulețul prin pungă apoi îl vom introduce în frigider pentru 2-3 ore.
  • 2. Vom prepara un piure din țelină cu cartof, un piure din morcov la care vom folosi apa în care a fiert nu lapte ca la piureul din țelină și cartofi și un piure de spanac
  • 3. vom coace ardeii și îi vom curăța și îi vom introduce într-un dressing obținut din ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper, vom curăța ardeiul de cotor și semințe înainte de al "monta"
  • 4. mușchiulețul îl vom prepara într-un grill pe care îl vom introduce în cuptorul încins nu pe aragaz și în loc de apă vom pune marinada în care a stat mușchiulețul, odată introdus mușchiulețul vom regla temperatura cuptorului la 180 gr. C și nu îl vom lăsa mai mult de 25-30 de minute, după ce vom scoate mușchiulețul din cuptor îl vom pune într-un vas și-l vom acoperi cu folie de aluminiu pentru 5 minute.
  • 5. Vom felia mușchiulețul, apoi îl vom așeza pe farfurie, alături vom pune câte puțin din fiecare piure și câte un ardei copt
  • 6. Fiecare porție va conține 150 g mușchiuleț, câte 50 g din fiecare piure și câte un ardei copt.
  • 7. O porție are 740 de calorii.
  • 8. Vă doresc poftă bună !

Niciun comentariu: